Accessibilitat

Amb el suport de

Comparteix

Amb l’objectiu d’apropar l’art contemporani a col·lectius amb discapacitat, la Fundació MACBA ofereix el seu suport al projecte d’accessibilitat del MACBA. Gràcies al programa de visites guiades i activitats inclusives dirigides als diferents col·lectius, s’afavoreix l’aproximació als continguts del museu i la incorporació de recursos adaptats a les diferents necessitats dels públics.

Les activitats previstes pel curs 2021- 2022 son:

“Art i acció”: aquesta visita dinamitzada proposa un recorregut pel museu i la Col·lecció i en descobreix algunes obres significatives.

“Tenia coses adormides…”: aquest grup de treball està conformat per persones del Servei de Rehabilitació Comunitària de Ciutat Vella. Cada setmana, de forma continuada, autònoma i sense guions preestablerts, s’endinsa en algunes exposicions i les «posa en pràctica»

“POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola”: projecte d’art a les escoles que aposta per afavorir una experiència singular amb l’art fora del museu, introduir l’art contemporani a l’aula sense domesticar-lo i dislocar la lògica escolar a partir de l’expectativa, la disrupció i la complicitat entre alumnat i mestres.

Altres projectes educatius

Techraval

Techraval és un projecte educatiu digital juntament amb el Casal dels Infants orientat als nens, joves de barri, que busca reforçar les seves capacitats tecnològiques per assegurar la continuïtat del seu curs acadèmic i evitar el fracàs escolar, acostant l’art contemporani al barri.

Els nens i les nenes del barri i els joves del Raval

Programa que permet que infants de 9 a 12 anys del barri del Raval experimentin amb un artista a través d’activitats creatives, en grup i obertes a la imaginació.