Els nens i les nenes del barri

Amb la col·laboració de

Comparteix

Per cinquè any consecutiu es desplega aquest espai permanent, en què nens i nenes del barri poden experimentar amb un artista, per viure una experiència col·lectiva en una zona elàstica, oberta a la imaginació i amb ganes de trencar normes.

En aquest curs es continuarà amb l’artista Cristina Fraser i la seva proposta “Beyond the Spatial”, projecte de recerca-acció que explora les limitacions i possibilitats del joc en el museu i el seu entorn. A partir del marc i les pràctiques que han sorgit d’aquest procés els últims dos anys amb Cristina Fraser, es proposa crear una estructura estable amb el suport, les eines, i els recursos perquè sigui el grup mateix el que n’impulsi i defineixi l’activitat i la investigació.

El curs passat es van descobrir espais específics del dins i fora del museu, on els nens i nenes se sentien còmodes. Són aquests nous llocs els que s’ocuparan per dur-hi a terme activitats i projectes. Entrelligada amb aquesta primera línia de treball del programa, es farà una segona investigació que es concretarà al voltant de la possibilitat d’impulsar, des del museu, un espai de joc lliure, puntual i obert al barri. En aquesta investigació seran els nens i nenes els referents clau per identificar i recollir les necessitats del seu grup d’edat.

A càrrec de Cristina Fraser, artista, i Yolanda Jolis, coordinadora d’Educació del MACBA.

Del 14 d’octubre del 2021 al 26 de maig del 2022.

 


Altres projectes educatius

Techraval

Techraval és un projecte educatiu digital juntament amb el Casal dels Infants orientat als nens, joves de barri, que busca reforçar les seves capacitats tecnològiques per assegurar la continuïtat del seu curs acadèmic i evitar el fracàs escolar, acostant l’art contemporani al barri.

Els nens i les nenes del barri

Programa que permet que infants de 9 a 12 anys del barri del Raval experimentin amb un artista a través d’activitats creatives, en grup i obertes a la imaginació.