Els nens i les nenes del barri i els joves del Raval

Amb la col·laboració de

Comparteix

Nens i nenes del barri: 

Per sisè any consecutiu es desplega aquest espai permanent, en què nens i nenes del barri poden experimentar amb un artista per viure una experiència col·lectiva en una zona elàstica, oberta a la imaginació i amb ganes de trencar normes.

Aquest curs es compta amb la col·laboració de l’artista Marc Larré i la seva proposta “Entrar per fora”, un projecte de recerca-acció que busca donar un nou significat al concepte tradicional de museu.

A partir del joc i de l’experimentació es proposa que els infants s’allunyin una mica d’allò normal i entrin al museu “per fora”, oblidant la idea de museu com a espai estructurat on s’ha d’estar en silenci observant les obres sense poder interactuar amb elles i on aquestes estan col·locades en sales d’exposició. Aquest pensament es vol substituir per la concepció d’espai lliure de judicis i generador de comunitat, on es poden trobar peces artístiques a una cuina, als passadissos del museu, rampes, lavabos o als magatzems.

A càrrec de Marc Larré, artista, i Yolanda Jolis, coordinadora d’Educació del MACBA.

Del 13 d’octubre del 2022 al 25 de maig del 2023.

Els joves del Raval: 

Aquest curs 2022-2023, el MACBA ha ampliat el programa d’educació creant un nou taller per a joves de més de dotze anys anomenat “Els Joves del Raval”.

En aquesta primera edició, es compta amb la col·laboració de l’artista Anna Irina Russell amb la seva proposta “Fer el pont”. L’objectiu és incitar als adolescents a buscar estratègies per tal d’estar, mirar i relacionar-se amb el museu i el seu entorn amb el cos i els gestos mitjançant diferents dinàmiques i jocs.  Així doncs, durant el taller, els participants exploren les formes de transitar els espais del MACBA reflexionant i potenciant una mirada crítica als sistemes de vigilància i al control dels cossos i de la informació.

A càrrec d’Anna Irina Russell, artista, i Isaac Sanjuan, educador i coordinador d’Educació del MACBA.

 

 

 

 

Altres projectes educatius

Techraval

Techraval és un projecte educatiu digital juntament amb el Casal dels Infants orientat als nens, joves de barri, que busca reforçar les seves capacitats tecnològiques per assegurar la continuïtat del seu curs acadèmic i evitar el fracàs escolar, acostant l’art contemporani al barri.

Els nens i les nenes del barri i els joves del Raval

Programa que permet que infants de 9 a 12 anys del barri del Raval experimentin amb un artista a través d’activitats creatives, en grup i obertes a la imaginació.