Un dels objectius principals de la Fundació MACBA és contribuir a construir un fons d'art contemporani de referència a Barcelona i fer-lo accessible a tots els ciutadans.

La Fundació adquireix obres per a la Col·lecció MACBA, elegides per la directora del museu i valorades pel comitè assessor internacional, format per experts, comissaris i directors de centres d’art contemporani de gran prestigi. Des 2016 està integrat per Catherine David, Chris Dercon, Estrella de Diego i Cuauhtémoc Medina.

La Col·lecció MACBA compta amb un reconegut prestigi local i internacional, i el seu llegat permetrà que les futures generacions comprenguin la contemporaneïtat.

Cronològicament, la Col·lecció s’inicia amb l’abstracció matèrica dels anys cinquanta i evoluciona cap al pop, les avantguardes dels anys seixanta i setanta, el conceptualisme, l’experimentació poètica vinculada a la crítica institucional, el retorn a la figuració fotogràfica i l’escultura antiminimalista dels anys vuitanta, passant per la memòria i el compromís polític i la denúncia del poder dels mitjans de comunicació.

Col·lecció MACBA

Spine on its Side

Castoro, Rosemarie

La distància correcta

Palacín, Mabel

Anni #18 Fragment 13

Antunes, Leonor

Sense títol (delimitar)

Mendizábal, Asier

El lloc i les coses

Colomer, Jordi

Enciclopèdia

Aballí, Ignasi

Postaler

Perejaume

Rinzen

Tàpies, Antoni

Coneix les últimes adquisicions de la Col·lecció MACBA

Sense títol

Hains, Raymond

M.I.T. Project

Mullican, Matt

Le Corbeau et le Renard

Broodthaers, Marcel