Un dels objectius principals de la Fundació MACBA és contribuir a construir un fons d'art contemporani de referència a Barcelona i fer-lo accessible a tots els ciutadans.

La Fundació adquireix obres per a la Col·lecció MACBA, elegides per la directora del museu i valorades pel comitè assessor internacional, format per experts, comissaris i directors de centres d’art contemporani de gran prestigi. Des 2016 està integrat per Catherine David, Chris Dercon, Estrella de Diego i Cuauhtémoc Medina.

La Col·lecció MACBA compta amb un reconegut prestigi local i internacional, i el seu llegat permetrà que les futures generacions comprenguin la contemporaneïtat.

Cronològicament, la Col·lecció s’inicia amb l’abstracció matèrica dels anys cinquanta i evoluciona cap al pop, les avantguardes dels anys seixanta i setanta, el conceptualisme, l’experimentació poètica vinculada a la crítica institucional, el retorn a la figuració fotogràfica i l’escultura antiminimalista dels anys vuitanta, passant per la memòria i el compromís polític i la denúncia del poder dels mitjans de comunicació.

Col·lecció MACBA

Rinzen

Tàpies, Antoni

Sense títol

Hains, Raymond

M.I.T. Project

Mullican, Matt

Le Corbeau et le Renard

Broodthaers, Marcel

In the Shadow of the City… Vam p r y

Barry, Judith

Dwarf and Rhinoceros (With Large Black Shape)

Baldessari, John

So Different…and Yet, 1980

Coleman, James

Another Little Breakfast

Molero, Herminio

Coneix les 
últimes adquisicions de la Col·lecció MACBA

Condensation Cube

Haacke, Hans

Pop Quiz

Guerrilla Girls (Grup d'artistes)

Do Women Have to Be Naked to Get into the Met. Museum?

Guerrilla Girls (Grup d'artistes)

© Fundació MACBA Museu d'Art Contemporani de Barcelona, 2020. Some rights reserved.