Un dels objectius principals de la Fundació MACBA és contribuir a construir un fons d'art contemporani de referència a Barcelona i fer-lo accessible a tots els ciutadans.

La Fundació adquireix obres per a la Col·lecció MACBA, elegides per la directora del museu i valorades pel comitè assessor internacional, format per experts, comissaris i directors de centres d’art contemporani de gran prestigi. Des 2022 està integrat per Chris Dercon, Naomi Beckwith, Jessica Morgan, Shumon Basar, Pablo Lafuente i Martí Manen.

La Col·lecció MACBA compta amb un reconegut prestigi local i internacional, i el seu llegat permetrà que les futures generacions comprenguin la contemporaneïtat.

Cronològicament, la Col·lecció s’inicia amb l’abstracció matèrica dels anys cinquanta i evoluciona cap al pop, les avantguardes dels anys seixanta i setanta, el conceptualisme, l’experimentació poètica vinculada a la crítica institucional, el retorn a la figuració fotogràfica i l’escultura antiminimalista dels anys vuitanta, passant per la memòria i el compromís polític i la denúncia del poder dels mitjans de comunicació.

Col·lecció MACBA

Líquids (1966) i Llàgrimes (1968)

Chordà, Mari

Untitled

Dermisache, Mirtha

51 géneros

Benlloch, Miguel

Conjunt de dibuixos, selecció de 10

Muñoz, Aurèlia

15. XI. 89

Borrell, Alfons

Adiós al Rombo

Lanceta, Teresa

Hospital 56

Lanceta, Teresa

Warm – Ups

Kaprow, Allan

Coneix les últimes adquisicions de la Col·lecció MACBA

Torre de comunicació per a Farough Farrokhad

Ferreira, Ângela

Your Eyes Will Be An Empty Word

Fuscó, Coco

Vitrina

Hincapié, María Teresa