26 abril 2023

Visita privada a l’exposició de Bouchra Khalili

El dia 26 d’abril va tenir lloc una visita privada pels col·laboradors de la Fundació MACBA a la nova exposició temporal del MACBA “Bouchra Khalili. Entre cercles i constel·lacions”. 

Durant la visita ens va acompanyar la Hiuwai Chu, comissària de la mostra, que ens va aproximar a l’univers d’aquesta artista. El títol d’aquesta exposició fa referència a una tradició centenària del Marroc anomenada l’Al-Halqa, que significa “el cercle” o “l’assemblea”, i que consisteix a presentar relats orals en espais públics, en els quals la intervenció dels oients té un paper clau.

Bouchra Khalili busca amb aquesta exposició entaular un diàleg entre la història i el present a través de pel·lícules, vídeos, fotografies, material documental etc. i fer reflexionar a l’espectador sobre conceptes com la pertinença, l’acció cívica i la necessitat d’allò que Khalili anomena “ciutadania radical”.

Bouchra Khalili (Casablanca, 1975) és una artista que a través de les converses i material d’arxiu, investiga i explora amb la seva pràctica artística les lluites anticolonials i les històries d’alliberament postcolonial. L’artista combina relats històrics amb històries de vida per tal de posar èmfasi en els subjectes invisibilitzats pel model de ciutadania de l’estat-nació contemporani. Una part essencial de les seves obres són el llenguatge i la parla, ja que ella creu que són una forma de resistència davant dels poders hegemònics.

Comparteix

Notícies relacionades

Notícies

30 d'octubre 2023

Tercera Sessió del Cicle de Dones Col·leccionistes amb Susana Steinbruch

Notícies

27 octubre 2023

CIM Tax & Legal i la Fundación MACBA signen un acord de col·laboració

Notícies

27 octubre 2023

Frieze Londres amb MACBA Studio