23 novembre 2021

Visita a l’exposició ‘Monstres’ de Joan Fontcuberta

El passat dimarts 23 de novembre vam visitar amb els col·laboradors de la Fundació MACBA la nova exposició “Monstres” de Joan Fontcuberta al museu Can Framis (Fundació Vila Casas).

El mateix Joan Fontcuberta va guiar la visita i, a banda de presentar els projectes de l’exposició, també va explicar el seu procés artístic i les seves fonts d’inspiració.

Joan Fontcuberta (Barcelona, 1955) és un dels fotògrafs catalans amb més projecció internacional i tant els seus treballs teòrics com fotogràfics qüestionen la veritat que se li suposa a les imatges fotogràfiques.

“Monstres” és la primera gran exposició del fotògraf a Barcelona des del 2008. Tal com ens va explicar acompanyant-nos al llarg de les sales, hi vol mostrar, a través de diferents projectes, la decadència de la fotografia entesa com un objecte que conserva la memòria, en contraposició amb les possibilitats que ofereix la supercomputació per generar noves imatges pseudofotogràfiques a partir d’algoritmes matemàtics.

A més a més, ens va desvelar algunes de les qüestions que van esdevenir el punt de partida dels projectes exposats. Per exemple, ens va comentar que les sèries “Trauma I” i “Trauma II” van sorgir de preguntar-se què passa quan la fotografia analògica perd la memòria i què passa quan les imatges, a banda de documentar violència i patiment, experimenten el seu propi trauma en la seva descomposició.

Comparteix

Notícies relacionades

Notícies

26 maig 2022

Conversa sobre Crypto Art i NFTs amb Llucià Homs i Beatriz Ordovás

Notícies

19 maig 2022

Eduard Vicente, nou gerent del MACBA

Notícies

17 maig 2022

Visites guiades exclusives al MACBA per als socis del Club Vanguardia