15 abril 2021

L’ampliació del MACBA serà una realitat a finals de 2023

Un jurat de 21 experts ha escollit la proposta ‘Galeria’ dels estudis d’arquitectura Harquitectes i Christ & Gantenbein

Comparteix

La proposta de l’estudi barceloní HArquitectes juntament amb l’estudi suís Christ & Gantenbein, titulada Galeria, va ser seleccionada per un jurat de 21 experts a través d’un concurs públic.

S’inicia així un projecte únic de referència internacional, que transformarà el museu i serà essencial en la configuració del barri i de la ciutat de Barcelona.

El nou edifici permetrà exposar de forma permanent la Col·lecció MACBA. Un patrimoni que compta amb gairebé 6.000 obres, que ha crescut i s’ha consolidat al llarg de 26 anys gràcies a la generosa col·laboració i complicitat de tots vosaltres.

El museu guanyarà al voltant de 3.000 m2, responent als reptes i objectius de l’Estratègia 2022: la reordenació i millora dels espais i serveis del museu, que permetrà mostrar una Col·lecció més accessible als públics; l’aprofundiment en l’excel·lència en la recerca i la divulgació del coneixement; i, en definitiva, la voluntat d’esdevenir un museu provocador en els continguts, capaç de generar relats i debats i obert a audiències diverses

El projecte, a més de permetre l’exposició d’un major nombre d’obres dels fons permanents, adequarà els espais de la Capella i el Convent dels Àngels com a espais expositius i redefinirà la fesomia de la plaça, dotant-la d’un tercer nivell amb una terrassa d’escultures a l’aire lliure. Tot això, fent un gest de complicitat a la història del Raval a través d’una galeria transitable i connectant amb la Rambla mitjançant un nou accés pel carrer Elisabets.

HArquitectes és un estudi d’arquitectura fundat l’any 2000 situat a Sabadell (Barcelona). Entre les seves obres més destacades hi ha les rehabilitacions de les Cristalleries Planell i de la Lleialtat Santsenca, ambdues a Barcelona, el Centre de Recerca ICTA-ICP, al Campus de Bellaterra de la UAB, la residència d’estudiants de la UPC a Sant Cugat o el celler Clos-Pachem a Gratallops. Christ & Gantenbein es fundà el 1998 per Emanuel Christ (1970) i ​​Christoph Gantenbein (1971), i amb seu a Basilea (Suïssa). Entre els seus projectes més destacats hi ha l’ampliació i transformació del Museu Nacional Suís de Zuric (2016) i l’ampliació del Kunstmuseum de Basilea (2016).

Nota de premsa_ampliació_MACBA

Clipping_premsa_ampliació MACBA

Notícies relacionades

Notícies

30 d'octubre 2023

Tercera Sessió del Cicle de Dones Col·leccionistes amb Susana Steinbruch

Notícies

27 octubre 2023

CIM Tax & Legal i la Fundación MACBA signen un acord de col·laboració

Notícies

27 octubre 2023

Frieze Londres amb MACBA Studio