Visites escolars

Amb la col·laboració de

Comparteix

Seguint la missió d’apropar la Col·lecció a públics escolars i fer de l’educació una eina col·lectiva i accessible per a tots, des de la Fundació MACBA es dona suport al programa de visites guiades del museu al voltant de l’exposició de la “Col·lecció MACBA: Un segle breu” i de les exposicions temporals. A partir de les obres d’art, es pretén situar l’art contemporani en el centre de la reflexió, potenciant l’autonomia de l’alumnat en la visita al museu i en la seva aproximació directa a l’obra d’art.

Les activitats previstes pel curs 2021- 2022 son:

-“Dibuixa, copia i distribueix”: aquesta visita-taller parteix del dibuix per aproximar a l’exposició permanent “Un segle breu: Col·lecció MACBA”.

“Narratives d’una Col·lecció”: la visita a “Un segle breu: Col·lecció MACBA” s’apropa a la Col·lecció del museu com a espai de construcció d’un relat de l’art dels últims noranta anys situat a Barcelona.

“Com sona un museu?”: és viu el museu? Com podem saber si el museu respira? Potser, si provem d’apropar-hi l’orella, podrem identificar-ne l’alè o sentir com li batega el cor.

“Produir coses que ningú no demanava”: prenent com a títol una cita d’Eugènia Balcells, una de les artistes de l’exposició “En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual”, es proposen exercicis per experimentar i desbordar els límits tradicionals entre la visita i el taller.

Altres projectes educatius

Techraval

Techraval és un projecte educatiu digital juntament amb el Casal dels Infants orientat als nens, joves de barri, que busca reforçar les seves capacitats tecnològiques per assegurar la continuïtat del seu curs acadèmic i evitar el fracàs escolar, acostant l’art contemporani al barri.

Els nens i les nenes del barri i els joves del Raval

Programa que permet que infants de 9 a 12 anys del barri del Raval experimentin amb un artista a través d’activitats creatives, en grup i obertes a la imaginació.