12 de juny
Visita a l’espai Food Cultura, el projecte vital d’Antoni Miralda
Visitem l’espai Food Cultura, un projecte concebut i impulsat per l’artista de la Col·lecció MACBA Antoni Miralda, figura clau de l’art contemporani nacional i internacional.
L’artista ens va rebre acompanyat de Sant “Stomak”, un alter ego simbòlic que dona la benvinguda al seu univers creatiu on es fusionen art, investigació, antropologia, política i cultura gastronòmica. Més que un arxiu, Food Cultura és una plataforma viva de pensament i acció que entén el menjar com a ritual, pràctica cultural i eina de connexió entre persones i territoris.
Amb una trajectòria iniciada a París, passant per Nova York i altres ciutats, Miralda ha estat un artista pioner del Food Art, amb projectes que travessen fronteres. Miralda també ha representat Espanya a la Biennal de Venècia.
Aquesta visita ens va permetre conèixer de primera mà el procés creatiu, l’arxiu i els materials que donen forma a la seva obra única que entén l’art com a forma de vida i de convivència des de l’estómac.