12 desembre 2022

La Fundació MACBA celebra la preinauguració de la nova Col·lecció MACBA “Intenció poètica”


El 12 de desembre va tenir lloc la preinauguració de l’exposició permanent de la Col·lecció MACBA “Intenció poètica”, la primera mostra de la nova direcció de l’Elvira Dyangani Ose, comissariada per l’equip curatorial del museu, i que s’articularà al voltant de la poesia no convencional. 
 
Un acte exclusiu que va reunir a més de 140 persones, entre elles col·laboradors de la Fundació MACBA i personalitats d’altres institucions culturals de la ciutat, que van poder veure en primícia les noves obres exposades de la Col·lecció. 
 
L’esdeveniment va començar amb una presentació de l’Aihnoa Grandes, presidenta de la Fundació MACBA, de l’Elvira Dyangani Ose, la directora del MACBA i de la Cristina López, directora de la Fundació MACBA. 
 
A continuació, 10 membres del Taller de la Fundació (María José Alasa, Alvaro Lopez delamadrid, Carles Usandizaga i Aurèlia Carulla, Poppy Grijalbo, Lydia Zuloaga, Gerardo Walwijk, Llucià Homs, Seta Aubert, Jyoty Morgani, Joe Sanfeliu, Yolanda Zuloaga), van fer de guia, acompanyant als assistents a gaudir de la nova exposició amb una explicació personal de les obres més emblemàtiques. 
 
Una vegada acabat el recorregut, es va servir un còctel com a clausura de l’acte, acompanyat d’un duet de música del Taller de Músics amb la cantant Saphie Wells. 
 
Aquest any, gràcies al suport dels col·laboradors, la Fundació ha pogut incorporar a la Col·lecció del museu 40 noves obres, algunes de les quals es poden veure en l’exposició inaugurada ahir. 
 
El títol “Intenció poètica” fa referència a l’obra d’Edouard Glissant (novel·lista i poeta francès), que porta el mateix títol (1997). Presenta una gran varietat de discursos poètics i ofereix un espai de reflexió i de crítica; on obres adquirides aquests últims anys conviuen amb obres ja existents de la Col·lecció.   

Comparteix

Notícies relacionades

Notícies

30 d'octubre 2023

Tercera Sessió del Cicle de Dones Col·leccionistes amb Susana Steinbruch

Notícies

27 octubre 2023

CIM Tax & Legal i la Fundación MACBA signen un acord de col·laboració

Notícies

27 octubre 2023

Frieze Londres amb MACBA Studio