There's not available translation for this content.

Half Clutter

Half Clutter

Artist: 
Ángela de la Cruz
Year:  
2004
Technical specifications: 
Oli sobre llenç
Dimmensions: 
30 x 220 x 110 cm
Date of acquisition: 
19 December 2019
De la Cruz va néixer a La Corunya. Va estudiar filosofia a la Universitat de Santiago de Compostel·la, abans de mudar-se a Londres el 1989, on actualment viu i on va estudiar art a la Universitat d'Art de Chelsea, al Goldsmiths College i la Slade School of Art (University College).
Utilitza ara cadira de rodes i necessita assistents per realitzar la seva feina després de patir una hemorràgia cerebral que la va deixar en coma.

Half Clutter (2004) és una tela sense bastidor, pintada en negre i groc que jeu, irregularment doblegada, a terra. Va ser realitzada per Ángela de la Cruz en 2004, durant la Guerra de l'Iraq. Sensible i compromesa amb la situació política del moment, l'artista realitza Half Clutter (Medi desordre) que, tàcitament, evoca el resultat de les guerres i els atemptats de l'Estat Islàmic que des de principis de l'any 2000 es prodigaven en els mitjans de comunicació.

Ángela de la Cruz treballa amb la finalitat d'estendre i transformar la tradició de la pintura abstracta i monocromàtica per compondre instal·lacions intrincades, intervencions escampades i estructures precàries. Sovint l'artista recicla i torna a fer servir elements d'obres prèvies: a través d'aquestes contínues permutacions d'elements, Ángela de la Cruz sembla estar articulant la investigació d'un propi llenguatge, que es realitza mitjançant proves i errors. L'artista utilitza la paraula "Clutter" (desordre) per descriure les seves obres que, enigmàtiques en el seu estat fracturat, segueixen allà com paràboles de pintures danyades.