Viatge a Berlín (31 maig - 2 juny)

Viatge a Berlín (31 maig - 2 juny)

Fecha de inicio: 
31 Maig 2019
 - 
Fecha Final: 
2 Juny 2019

La Fundació MACBA vam organitzar un viatge a Berlín amb els nostres col·laboradors del 31 de maig al 2 de juny. Aquest va consistir en una sèrie d'exclusives visites per descobrir la fascinant contemporaneïtat artística de la capital alemanya.

Ubicada en una antiga estació de transformadors, la Konrad Fischer Galerie de Konrad i Dorothee Fischer ens obria les portes amb l’actual exposició del landartista Richard Long. A través de The Feuerle Collection vam poder assistir a la insòlita juxtaposició de creacions d’artistes contemporanis internacionals amb mobiliari de la Xina Imperial i escultures del Sud-est asiàtic. Després vam visitar la col·lecció reunida per Erika i Rolf Hoffmann, la Hoffmann Collection, oberta al públic en una antiga fàbrica rehabilitada a Berlín-Mitte. No podia faltar la visita a la Boros Collection, l’excèntric temple d’art contemporani que acull obres entre les parets d’un búnquer de 1942. La primera jornada va finalitzar amb la visita a l’inspirador estudi de Tomás Saraceno, on comparteix espai amb professionals d’una gran diversitat de camps, des de dissenyadors fins a científics.

Al llarg de la segona jornada vam gaudir de dues visites museístiques. En primer lloc, al Museum für Fotografie / Helmut-Newton Stiftung, l’exposició Bauhaus und die Fotografie ens va aproximar a la Bauhaus des de la seva fonamental influència en la fotografia. Per acabar, a l’Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart vam poder apropar-nos a l’obra de Jack Whitten, Emil Nolde i Andreas Mühe a les respectives exposicions de Jack Whitten: Jack’s Jacks, Emil Nolde. A German Legend. The Artist during the Nazi Regime i Andreas Mühe. Mischpoche.