El passat mes de setembre va tenir lloc la presentació del Programa de Formació al Professorat 2019-2020

El passat mes de setembre va tenir lloc la presentació del Programa de Formació al Professorat 2019-2020

Fecha de inicio: 
9 Octubre 2019

El passat 18 i 25 de setembre va tenir lloc al MACBA la presentació del Programa de Formació al Professorat 2019-2020 amb tot l'equip educatiu del museu.

El Programa, que es desenvolupa gràcies al mecenatge educatiu de Fundació Banc Santander, té l’objectiu de difondre i ampliar el coneixement dels docents en art contemporani per tal que adquireixin seguretat en els continguts i puguin aplicar-lo a les aules.

Durant el darrer curs, 1184 professors d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius s'han beneficiat d'aquests cursos, reconeguts pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat de formació permanent.

Durant la presentació, es van compartir les noves línies de treball, els projectes educatius i les exposicions d'aquest curs.

D'aquesta nova edició, destaquen els següents cursos i seminaris:

- El grup de treball al voltant de la Col·lecció MACBA, que reflexionarà sobre què és una col·lecció d'art, a partir d'una metodologia pràctica.

- Els tallers P2P amb artistes de la Col·lecció MACBA o relacionats. En aquesta quarta edició els tallers tindran com a fil conductor les pràctiques narratives que es desenvolupen a través de la performance, el vídeo o el format radiofònic per introduir a l'aula espais de treball experimentals.

- Els cursos al voltant de les properes exposicions temporals del MACBA (Christian Marclay. Composicions i Charlotte Posenenske: Work in Progress).

- Els cursos d'estiu, dedicats a l'experimentació i a la creació, així com a reflexionar sobre les diferents pràctiques artístiques i a activar processos educatius des de l'art.

- El curs de pedagogies artístiques per a educadors i altres rebels. Aquest any el curs es realitzarà en col·laboració amb el MNAC i el Museu Picasso de Barcelona amb l'objectiu d'assolir nous professors.