Donació de l’obra "Piano" de Waltercio Caldas, per part de Patricia Phelps de Cisneros

Donació de l’obra "Piano" de Waltercio Caldas, per part de Patricia Phelps de Cisneros

Fecha de inicio: 
13 Desembre 2018

El fons de la Col·lecció MACBA s’amplia amb la donació que tan generosament ha realitzat la col·leccionista Patricia Phelps de Cisneros de l’obra Piano (2007) de l’artista brasiler Waltercio Caldas (Rio de Janeiro, 1946).

L’obra s’emmarca en l’estil propi dels objectes i escultures de Caldas tant pels materials, les dimensions, com per la forma. Efectivament, Piano s’insereix en l’estètica del moviment del Neoconcretisme que predomina en tota la seva obra. El moviment artístic es desenvolupà als anys ’60 a Rio de Janeiro entre artistes com Lygia Clark i Hélio Oiticica i propugnava un art no figuratiu que creés espais multisensorials  amb l’espectador.

Waltercio Caldas va començar a exhibir la seva obra el 1960 a Rio de Janeiro i des de llavors ho ha fet en diverses galeries i museus de Brasil, alguns tan importants com el Museu Nacional de Belas Artes i el Centro Cultural Light a Rio de Janeiro o el Museu de Arte Moderna de Salvador. També ha representat Brasil a la Biennal de Sao Paulo de 1996 i a la Biennal de Venècia de 1997.