Visita a l’exposició "Max Beckmann (Leipzig, 1884 - Nova York, 1950)" al CaixaForum

Visita a l’exposició "Max Beckmann (Leipzig, 1884 - Nova York, 1950)" al CaixaForum

Fecha de inicio: 
9 Maig 2019

El passat dijous 9 de maig vam organitzar una visita pels nostres col·laboradors a l’exposició Max Beckmann (Leipzig, 1884 - Nova York, 1950) del CaixaForum. Va resultar una gran oportunitat per a descobrir l’artista expressionista des de la nostra ciutat, que acull per primer cop una important retrospectiva de la seva obra gràcies a la col·laboració entre el CaixaForum i el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza.

Al llarg de la visita vam conèixer, en primer lloc, el Beckmann resident a l’Alemanya prèvia a l’ascens del nazisme, etapa en què va gaudir de gran reconeixement i prolífica creació, en la qual abunden les figures desencaixades i grotesques. Després, vam traslladar-nos a l’etapa d’exili a Amsterdam i Nova York a través de quatre metàfores: “Màscares”, sobre la pèrdua d’identitat; “Babilònia elèctrica”, sobre la ciutat en temps moderns; “El llarg adeu”; sobre la por de la mort i, finalment, “El mar”, sobre l’infinit i la nostàlgia.

Vam gaudir així d’una excel·lent mostra sobre un dels artistes alemanys més destacats del segle passat, que encara es podrà visitar fins el 26 de maig de 2019.