MISSIÓ

MISSIÓ

La Fundació MACBA va néixer amb la comesa d’iniciar una col•lecció d’art contemporani per a la ciutat i per al país, així com contribuir a millorar la difusió i la comprensió de la creació artística contemporània.    

Objectius fundacionals

  • Creació d’un fons d’art i d’un fons documental, mitjançant l’adquisició d’obres i la gestió de dipòsits i donacions que rep la Fundació. 
  • Promoció del coneixement i l’interès per l’art contemporani, a través de l’organització d’exposicions, conferències, cursos, seminaris i tota mena d’activitats vinculades a la producció artística del moment. 


Aliança público-privada
 

La Fundació MACBA i el MACBA són dues institucions jurídicament independents que col•laboren juntes amb un mateix objectiu: potenciar el desenvolupament de l’art contemporani nacional i proporcionar-li projecció exterior, a més de donar a conèixer al públic local l’art d’avantguarda internacional. El model d’aliança público-privada és pioner en l’àmbit museístic espanyol.

El Consorci MACBA, òrgan de govern del museu, està format per la Fundació —que representa a la societat civil—, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura. La Presidenta de la Fundació MACBA, Ainhoa Grandes, és alhora la vicepresidenta tercera del Consorci MACBA.

A la Fundació MACBA s’entén la cultura com un bé social. Un nivell cultural alt contribueix a crear una societat més cohesionada i avançada. Així, des de la iniciativa privada, s’està construint un llegat amb la voluntat de servei públic. La Fundació MACBA creu en la col•lecció MACBA i l’art contemporani en general com a eines eficaces que ajuden a interpretar la realitat i a comprendre més bé els canvis socials, polítics, tecnològics i culturals que viu la ciutadania.

Durant gairebé 25 anys, la tasca de foment i desenvolupament de la filantropia i el mecenatge de la Fundació MACBA ha estat reconeguda per diverses institucions.